Vispapillot
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Vispapillot
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 400 g wijtingfilet
  • 16 Venusschelpjes
  • 16 scampi's ontdaan van pantser en darmkanaal
  • 1/2 courgette in brunoise
  • 2 zoete punt paprika's geschild en in brunoise
  • 2 pruimtomaten ontdaan van pitjes en in brunoise
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • 8 el witte wijn
  • pezo
  • 1 koffielepel provençaalse kruiden
  • 4 takjes verse dille
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg vier stukken bakpapier klaar.
  3. Was de venusschelpen verschillende keren in koud water.
  4. Leg op elk stuk bakpapier een stukje wijting en kruid lichtjes met pezo.
  5. Leg op ieder stukje vis 4 venusschelpjes en 4 scampi's. Verdeel hierover de tomaatjes, de courgette en de paprika blokjes. Kruid met wat pezo, het venkelzaad en de Provençaalse kruiden.
  6. Knoop nu de uiteinden van de papillotjes dicht met keukentouw. Laat ze bovenaan wat open zodat je in iedere opening twee eetlepels witte wijn kan toevoegen. Vouw ze nu goed dicht en zet ze 15 à 20 minuten in de oven.
  7. Haal ze uit de oven en serveer ze met wat dille en puree.
Notities

Super simpel en gezond gerechtje.

Je kan de wijn ook vervangen door pastis zo komt de anijs smaak nog beter tot zijn recht!

Ook kokkels zijn lekker in plaats ven venusschelpjes.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne