Ingrediënten
- 400 g wijtingfilet
- 16 Venusschelpjes
- 16 scampi's ontdaan van pantser en darmkanaal
- 1/2 courgette in brunoise
- 2 zoete punt paprika's geschild en in brunoise
- 2 pruimtomaten ontdaan van pitjes en in brunoise
- 1 koffielepel venkelzaad
- 8 el witte wijn
- pezo
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- 4 takjes verse dille
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg vier stukken bakpapier klaar.
- Was de venusschelpen verschillende keren in koud water.
- Leg op elk stuk bakpapier een stukje wijting en kruid lichtjes met pezo.
- Haal ze uit de oven en serveer ze met wat dille en puree.
Notities
Super simpel en gezond gerechtje.
Je kan de wijn ook vervangen door pastis zo komt de anijs smaak nog beter tot zijn recht!
Ook kokkels zijn lekker in plaats ven venusschelpjes.