Ingrediënten
- 200 g kabeljauw in grove stukken
- 100 g wijting filet in grove stukken
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 2 koffielepels paprikapoeder
- cayennepeper naar smaak
- 1 koffielepel komijn poeder geperst
- 400 g tomatenblokjes
- 1 gele paprika in reepjes
- 1/2 chilipeper in halve maantjes
- 2 stengels selder in boogjes
- 100 g mais
- 200 g rode bonen
- 700 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- pezo
- olijfolie
- verse koriander
- 125 g Griekse yoghurt
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui met de look aan in olijfolie.
- Voeg het komijnpoeder en paprikapoeder toe, laat even mee aanbakken.
- Voeg nu de gele paprika, de selder, het chilipepertje en de tomatenblokjes toe.
- Blus met het water en kruid met het bouillonblokje en de cayennepeper.
- Wanneer de soep gaar is, voeg je de bonen en de mais toe. Laat 2 minuutjes garen.
- Voeg nu de vis toe en laat op een zacht vuurtje nog 4 minuten garen, zorg dat de soep onder het kookpunt blijft.
- Schep de soep in twee kommen en werk af met veel koriander en eventueel wat Griekse yoghurt.
Notities
Ik hou van pikant en koriander, ideaal in dit soepje!