Ingrediënten
- 1 stuk kabeljauw in hapklare stukjes
- 1 stukjes zeewolf in hapklare stukjes
- 250 g grijze garnalen best zelf gepeld
- 12 gekookte mosselen in de schelp
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 prei in ringetjes
- 2 takjes selder in boogjes
- 2 wortels in lucifers
- 1 venkel in blokjes
- 2 potjes visfond 800 ml
- 1 el tomatenpuree
- 2 takjes tijm
- 1 blad laurier
- 6 stengels peterselie enkel de steeltjes
- 2 tomaten ontpit en in blokjes
- 1 hand peterselie
- 3 eidooiers
- arachide olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 geutje azijn
- 1 theelepel tomatenpuree
- cayennepeper
- 1 geutje vissoep het vocht
- enkele safraandraadjes
- pezo
- 1 stokbrood
- 4 teentjes look
- 150 g gemalen kaas
Porties: personen
Instructies
- Maak de rouille: doe de eidooiers in een hoge pot met de mosterd en een beetje azijn, mix met de staafmixer en voeg zachtjes de arachideolie toe, tot mayonaise dikte. Kruid nu met cayennepeper, saffraandraadjes, pezo, tomatenpuree en een geutje van de vissoep. Zet koel weg, kan best een nachtje trekken.
- Oven op 180 graden voorverwarmen.
- Stoof de ui aan in wat olijfolie.
- Voeg de selder en de venkel toe. Ook de tomatenpuree en stoof alles mee aan.
- Bind de tijm, peterseliestengels en laurier op met keukentouw en leg bij de groentjes..
- Voeg de worteltjes toe en bevochtig het geheel met de visfond.
- Wanneer de groentjes beetgaar zijn pocheer je de vis in de soep, dit duurt maar een paar minuutjes, 2 à 3 minuten.
- Proef en kruid eventueel bij met pezo.
- Als laatste leg je er de mosseltjes bij, dit is enkel om ze weer wat op te warmen.
- Dresseer de soep: doe de soep in mooie borden en werk af met wat gehakte peterselie, garnaaltjes en de tomatenblokjes. Zet bij ieder bord een kommetje kaas, look, rouille en krokant stokbrood.