Ingrediënten
- 2 kalfsmedaillons
- appelkappertjes
- tuinkers
- 200 g tomaten ontveld en ontpit
- 2 takjes verse dragon
- 1 borrelglaasje pernod
- 125 ml groentebouillon
- 6 g gelatine
- 120 g tonijn uit blik op eigen nat
- 4 el mayonaise
Porties: personen
Instructies
- Snijd 150 g tomaten in blokjes en wrijf ze door een zeef, vang het vocht op.
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de bouillon, de dragon en de pernod aan de kook. Voeg het tomatensap toe en passeer door een zeef. Voeg de gelatine toe en laat minsten 4 uur opstijven in een glazen kommetje.
- Plet de tonijn en mix met 4 el mayonaise.
- Kruid de kalfsmedaillon met pezo en bak kort aan alle kanten aan, moet nog helemaal rosé zijn vanbinnen. Laat rusten en afkoelen.
- Snijd het vlees in dunne plakjes en leg ze op een mooi bordje. Leg er wat tomatengelei en tonijnsaus. Werk af met de kappertjes en de tuinkers.
Notities
Mooi en lekker bordje.
Geen zin om de gelei van tomaat te maken geef er dan brunoise van tomaat bij, even lekker en even mooi van kleur.
Lekker met een stukje stokbrood.