Ingrediënten
Salade
- 4 handjes gemengde jonge slablaadjes gewassen en gedroogd
- 8 plakjes rosbief slager
- 2 à 3 verse vijgen
- 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
- 1 hand blauwe druiven zonder pitten
- 2 handjes hazelnoten
- 50 g zachte geitenkaas
Dressing
- 3 el vers citroensap
- 2 el vijgenconfituur
- 4 el maisolie
- 1 koffielepel mosterd
- pezo
Porties: personen
Instructies
Dressing
- Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar en roer goed.
Salade
- Rooster de hazelnoten in een droge pan.
- Verdeel de sla over twee borden.
- Snij de vijgen in partjes en verdeel over de sla.
- Verdeel eerst de rosbief over de salade, daarna de druifjes, de rode ui en de noten en tenslotte de geitenkaas.
- Druppel er nog wat dressing over. Werk af met een draai van de zwarte pepermolen en de zoutmolen.
Notities
Vervang de rosbief door gerookte eend, dit is ook lekker.