Witloof met gerookte zalm en puree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Witloof met gerookte zalm en puree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 8 kleine stonkjes witloof
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 ml alpro room
  • 1 geut melk
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 hand gemalen kaas
  • pezono
  • 1 hand bieslook fijn gesnipperd
  • 6 aardappelen bintjes
  • boter
  • maizena roux
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoom het witloof beetgaar en laat goed uitlekken. Dit kan je ook een dag op voorhand doen.
  3. Snij het witloof in stukken. Leg ze in twee vuurvaste schoteltjes.
  4. Maak de puree: kook de aardappelen gaar in gezouten water, stamp ze fijn met wat boter en melk, en kruid af met pezono. Je kan er ook een eitje onder doen voor de liefhebbers! Doe de puree in een spuitzak met brede spuitmond.
  5. Maak de saus: doe de alpro room, de melk en het visbouillonblokje in een steelpannetje en breng aan de kook, dik een beetje in met maizena en roer van het vuur af de kaas eronder, en kruid af met pezono.
  6. Snij de zalm in kleine stukjes en roer deze als laatste samen met de bieslook onder de saus. Verdeel de saus over het wiloof.
  7. Spuit de puree bij het witloof en zet 15 minuten in de oven of tot het lichtgekleurd is.
  8. Werk af met nog een beetje vers gesnipperde bieslook.
Notities

Winterse ovenschotel, met Belgisch grondwitloof.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne