Witte kool salade
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Witte kool salade
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
  • 1 kleine witte kool
  • 2 el olijfolie
  • 1 koffielepel bloemsuiker
  • 100 ml vleesbouillon
  • 2 el witte wijnazijn
  • 200 g chantharellen in stukjes
  • 3 lente-uitjes in fijne ringetjes
  • 1 el boter
  • 100 g feta in blokjes
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
  • citroensap
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snij ze in zeer fijne sliertjes met de mandoline. Stoof 3 minuten aan in olijfolie.
  2. Bestrooi met de bloemsuiker en roer om. Bevochtig met de bouillon en de witte wijnazijn. Kruid met pezo. Laat 15 minuten sudderen onder deksel en roer regelmatig om.
  3. Bak ondertussen de champignons aan in de boter, kruid met pezo en voeg ze op het laatste toe aan de witte kool.
  4. Als de kool gaar is, doe je deze in een glazen kom en laat afkoelen.
  5. Net voor het serveren, kruid je eventueel nog wat bij met pezo en een geutje citroensap. Roer er de lente-uitjes en de olijven onder en werk af met de feta blokjes. Lekker bij de barbecue.
Notities

Deze salade is eens wat anders om bij je barbecue te serveren.

Laat een nachtje trekken en hij is nog lekkerder.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne