Wok van broccoli, kalfsgehakt en sobanoedels
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Wok van broccoli, kalfsgehakt en sobanoedels
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 150 g sobanoedels
  • 300 g kalfsgehakt
  • gemberpoeder
  • pezo
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 250 g champignons in vier gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 limoen het sap
  • lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
  • 1 handje koriander
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Stoom de broccoli roosje beetgaar. Spoel ze direct onder koud stomend water. Doe ze in een wokpan.
  2. Bak het gehakt rul en kruid met gember poeder en 1 1/2 el sojasaus. Haal uit de pan, doe het gehakt in de wokpan.
  3. Voeg een beetje olijfolie toe aan de pan waarin het vlees is gebakken. Stoof de ui en de look glazig. Voeg de champignons toe en bak mee aan. Doe nu alles in de wokpan.
  4. Kook de sobanoedels zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet ze af en voeg toe aan de wok.
  5. Meng alles goed onder elkaar en voeg nog 1 1/2 el sojasaus toe. Breng verder op smaak met gemberpoeder en pezo.
  6. Warm alles nog eens goed op in de wok.
  7. Verdeel over twee borden en werk af met de lente-uitjes en koriander.
Notities

Sobanoedels worden van boekweit gemaakt. Je kan het vergelijken met spaghetti, maar met meer smaak.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne