Wok van varkenshaas en boontjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Wok van varkenshaas en boontjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 zakjes rijst
Marinade
  • 1 klein varkenshaasje in fijne reepjes gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 1 el droge sherry
  • 4 el water
  • 3 el sojasaus
Groentjes
  • 200 g fijne boontjes zuiver gemaakt
  • 1 rode puntpaprika in stukken gesneden
  • 1 klein blikje mais
  • 1 teentje look geperst
  • 1.5 cm gember geraspt
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 1 handjes verse koriander afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alles voor de marinade onder elkaar. Voeg het vlees toe en meng goed, laat 1 uur marineren.
  2. Stoom de boontjes en de paprika beetgaar. Spoel onder koud stromend water.
  3. Bak de reepjes vlees aan in een droge pan. Voeg de gestoomde groentjes, de look, de gember en de mais toe.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Voeg de rest van de marinade en de lente-uitjes toe aan de groentjes, warm nogmaals goed door.
  6. Serveer de rijst met de wok en werk af met verse koriander.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne