Ingrediënten
- 2 rode uien fijn gesneden
- 6 mini maïskolfjes vers in ringetjes
- 2 takken selder in boogjes
- 1 pakje mini groene asperges gehalveerd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 oranje paprika in blokjes
- 8 snijbonen in schuine stukjes
- 1/2 courgette in blokjes
- 1 baby bloemkool in roosjes
- 1 baby romanesco in roosjes
- 1 rood pepertje fijn gesnipperd
- 4 Iberico koteletjes
- Arachideolie
- pezo
- cajun kruiden
- boter
- 2 koffielepeltjes hoisinsaus
Porties: personen
Instructies
- Stoom de selder kort voor, net niet beetgaar. Doe dit ook voor de paprika, de snijboontjes, de bloemkool en de romanesco. Elk wel apart, ze hebben andere gaartijden.
- Zet de wok op het vuur met goed wat arachideolie en verhit.
- Wok er nu de groentjes in aan, dit gebeurt zeer kort maar krachtig. Spatel ook voortdurend de groentjes om. Begin met de hardste en de rauwe groenten en eindig met de zachtste groentjes, die hebben het minste nodig.
- Kruid het geheel af naar smaak met de cajun kruiden, hoisinsaus en pezo.
- Verwarm ondertussen een pan met wat boter en bak hierin de Iberico koteletjes, kruid ze met pezo.
Notities
Iberico varken is vaak vacuüm verpakt, open de verpakking tijdig zodat het vlees wat kan ademen.
Bovendien moet het vlees op kamertemperatuur komen, zo kan je het vlees beter bakken.
Het vlees is het lekkerste en het sappigst wanneer het nog lichtjes rosé is, niet rood!