Wokgroentjes met kippenballetjes en rijst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Wokgroentjes met kippenballetjes en rijst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g kippengehakt
  • 2 handjes koriander fijn gehakt
  • paneermeel
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 4 kleine wortels in lucifers gesneden
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 1/2 prei in reepjes gesneden
  • 1 courgette in lucifers gesneden
  • 250 g champignons in schijfjes gesneden
  • gemberpoeder
  • curry poeder
  • pezo
  • 1 geut sojasaus
  • 1 pakje kokosmelk
  • 2 zakjes rijst naar keuze
Porties: personen
Instructies
  1. Meng het gehakt met de koriander en kruid met pezo. Rol er kleine balletjes van en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie.
  2. Wok de groentjes in een wokpan met olijfolie.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met pezo, curry, gember en de sojasaus.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Verwarm de balletjes in de saus.
  6. Serveer de wokgroentjes met de rijst en werk af met koriander.
Notities

Je kan de koriander vervangen door platte peterselie.

Lekker, makkelijk en gezond.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne