Worstjes op een stokje met aardappelsalade
Recept Afdrukken
Porties
6 brochette
Porties
6 brochette
Worstjes op een stokje met aardappelsalade
Recept Afdrukken
Porties
6 brochette
Porties
6 brochette
Ingrediënten
De brochettes
  • 6 dunne worstjes naar keuze chipolata, merguez,...
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 rode ui in halve maantjes
  • 2 à 3 champignons in 4 geseneden
Aaardappelsalade
  • 1 kg krieltjes gewassen, in stukken gesneden en beetgaar gekookt
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 2 lente-uitjes fijn gesnipperd
  • 5 schijfjes augurk in blokjes gesneden
  • 1 handjes peterselie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • pezo
Tomaat-salade
  • 1 gele tomaat in stukken gesneden
  • 1 groene tomaat in stukken gesneden
  • 2 rode tomaten in stukken gesneden
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1/2 komkommer geschild en in stukjes
  • olijfolie
  • azijn
  • pezo
Porties: brochette
Instructies
De brochette
  1. Snij elk worstje in drie of vier gelijke stukken.
  2. Maak de brochette: rijg afwisselend vlees en groentjes op een houten prikker. Gouden tip 1: zorg ervoor dat de groenten niet verder uitsteken van de worstjes, zodat tijdens het bakken alles contact heeft met de rooster van de BBQ of grillpan. Gouden tip 2: gebruik niet ronde satéprikkers, zo draait het vlees en de groentjes niet tijdens het keren.
Aardappelsalade
  1. Meng onder de nog warme aardappelen, de sjalot en de augurken. Laat nu verder afkoelen.
  2. Wanner de aardappelen koud zijn, meng je de lente-ui en de peterselie eronder.
  3. Maak het sausje: meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Breng op smaak met pezo. Meng zoveel als nodig onder de aardappelen, proef en kruid indien nog nog bij met pezo.
De tomaatjes
  1. Meng de tomaten, de komkommer en de sjalot onder elkaar. Breng op smaak met een beetje azijn, een flinke geut olijfolie en pezo.
Notities

Hoe een simpel worstje net iets meer kan zijn.

Ook een brochette die je zelf maakt is lekkerder, de groentjes zijn nog fris knapperig en lekker!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne