Ingrediënten
- olijfolie
- 2 kleine uien in stukjes
- 1 teentje look in stukjes
- 1 aardappel in blokjes
- 500 g wortelen in stukjes
- 20 g gember geraspt
- 100 ml room of alpro
- 100 g sluimererwten in lange reepjes
- 1 extra wortel in lang reepjes
- 1 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 handje koriander
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui, aardappel en de look aan in de olijfolie.
- Voeg de wortels en de gember toe, stoof eventjes mee en bevochtig met het water en de bouillonblokjes. Laat het geheel 20 minuten koken of tot de groentjes gaar zijn.
- Kook ondertussen de wortelreepjes beetgaar. Ook de sluimererwtjes kook je beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel onmiddellijk onder koud water.
- Mix de soep en voeg de room toe. Proef de soep en breng op smaak.
- Serveer de soep in mooie kommetjes en werk ze af met de worteltjes en de sluimererwtjes, een geutjes olijfolie en wat koriander.
Notities
De gember maakt de soep lichtjes pikant, dus pas op met te veel gember.
Kook de sluimererwtjes in gezouten water met wat bicarbonaat, zo worden ze nog mooier groen.