Ingrediënten
Zalm in een jasje
- 500 g zalm zonder vel
- 300 g verschillende tomaatjes ontpit en in stukjes gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 1 teentje look geperst
- 100 g roomkaas
- 10 g basilicum fijn gesneden
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eigeel
- 1 el bloem
Kruiden sausje
- 1 potje Griekse yoghurt
- 4 takjes dille fijn gesneden
- 10 blaadjes basilicum fijn gesneden
- citroen
Extra
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en kruid met pezo. Besprenkel met olijfolie en roer om. Zet ze 15 minuitjes in de oven
- Maak de vulling: Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de lente-uitjes en de look toe. Kruid met pezo.
- Roer de roomkaas glad samen met het uimengsel.
- Haal de tomaatjes uit de oven en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng 1 eetlepel bloem onder de tomaatjes en voeg eveneens bij de roomkaas.
- Rol het bladerdeeg uit, leg er de zalm op en kruid met pezo. Schep de vulling op de zalm en plooi het deeg dicht. Bestrijk met eigeel en zet 30 minuten in de oven.
- Snij de zalm in vier gelijke stukken en serveer met het sausje.
Notities
Lekker met puree!
Kan ook als voorgerechtje, neem dan diepvries bladerdeeg, leg wat zalm en vulling op een stukje bladerdeeg met daarop nog een velletje.