Zalm in een krokant jasje met kruidensausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm in een krokant jasje met kruidensausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Zalmblokjes
  • 200 g zalmfilets zonder vel in blokjes gesneden
  • bloem
  • 2 eitjes
  • paneermeel of panko
  • pezo
  • boter
Sausje
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 handje bieslook fijn gesnipperd
  • 1 handje platte peterselie fijn gehakt
  • 1 handje dille fijn gehakt
  • 1 el citroensap
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor het sausje en breng op smaak met citroensap en pezo.
  2. Zet drie kommetjes klaar. 1- met bloem 2- met losgeklopt ei en een klein geutje water 3- het paneermeel
  3. Kruid de zalmblokjes met pezo en wentel ze nu door de drie kommetjes.
  4. Bak ze mooi krokant in de boter.
  5. Serveer ze met het sausje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne