Ingrediënten
Salade
- 2 handen gemengde jonge slablaadjes gewassen en gedroogd
- 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
- 1 bakje tuinkers
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- 1 koffielepel honing
- 1 koffielepel mosterd
- 1 hand bieslook fijn gesnipperd
- pezo
Kruidenkorst
- 40 g ongepelde amandelen fijngehakt
- 2 handjes peterselie
- 1 teentje look geperst
- olijfolie
- 2 mootjes zalm zonder vel
- pezo
Porties: personen
Instructies
Dressing
- Pers de citroen. Meng het citroensap met de olijfolie, de mosterd, de honing en de bieslook. Kruid met pezo.
Slaatje
- Leg de sla op de borden, daarop de ui en de tuinkers. Verdeel er de dressing over.
Kruidenkorst
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de noten met de peterselie en de look. Voeg een beetje olie toe en meng goed onder elkaar.
- Serveer de zalm met de salade.
Notities
Serveer met puree of gebakken aardappelschijfjes.
Amandelen met zalm zijn een geslaagde combinatie, dat moet je zeker eens proberen.