Zalm in kruidenkorst met salade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm in kruidenkorst met salade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Salade
  • 2 handen gemengde jonge slablaadjes gewassen en gedroogd
  • 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 bakje tuinkers
Dressing
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 hand bieslook fijn gesnipperd
  • pezo
Kruidenkorst
  • 40 g ongepelde amandelen fijngehakt
  • 2 handjes peterselie
  • 1 teentje look geperst
  • olijfolie
  • 2 mootjes zalm zonder vel
  • pezo
Porties: personen
Instructies
Dressing
  1. Pers de citroen. Meng het citroensap met de olijfolie, de mosterd, de honing en de bieslook. Kruid met pezo.
Slaatje
  1. Leg de sla op de borden, daarop de ui en de tuinkers. Verdeel er de dressing over.
Kruidenkorst
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de noten met de peterselie en de look. Voeg een beetje olie toe en meng goed onder elkaar.
  3. Kruid de zalm aan beide kanten met pezo en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Lepel de notenmengeling over de zalm en zet ongeveer 10 à 12 minuten in de oven.
  4. Serveer de zalm met de salade.
Notities

Serveer met puree of gebakken aardappelschijfjes.

Amandelen met zalm zijn een geslaagde combinatie, dat moet je zeker eens proberen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne