Ingrediënten
- 1 broccoli in roosjes
- 2 mootjes zalm zonder vel
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1/2 chilipeper fijn gesneden
- 100 g opgelegde paprika's fijn gesneden
- 2 handjes jonge spinazie plus enkele extra blaadjes voor de afwerking
- 200 ml sojaroom of kookroom
- 40 g parmezaan geraspt
Porties: personen
Instructies
- Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water.
- Bak de zalm kort aan in wat olijfolie of boter, enkel aankleuren, hij gaart verder in de saus. Kruid met pezo. Haal uit de pan.
- Stoof de ui, de chilipeper en de look aan in olijfolie. Voeg de paprika toe en laat even mee aanstoven.
- Voeg de sojaroom en de kaas toe. Kruid met pezo.
- Leg nu de vis in de saus en gaar 4 minuten. Als laatste de spinazie, gaar nogmaals 1 minuut.
- Bak ondertussen de broccoli roosjes aan in een pan met olijfolie en kruid met pezo.
- Serveer de zalm met de saus en de broccoliroosjes. Werk het bord af met enkele rauwe blaadjes spinazie.
Notities
Ook lekker met puree.