Zalm in roomsaus met broccoli
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm in roomsaus met broccoli
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 broccoli in roosjes
  • 2 mootjes zalm zonder vel
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1/2 chilipeper fijn gesneden
  • 100 g opgelegde paprika's fijn gesneden
  • 2 handjes jonge spinazie plus enkele extra blaadjes voor de afwerking
  • 200 ml sojaroom of kookroom
  • 40 g parmezaan geraspt
Porties: personen
Instructies
  1. Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water.
  2. Bak de zalm kort aan in wat olijfolie of boter, enkel aankleuren, hij gaart verder in de saus. Kruid met pezo. Haal uit de pan.
  3. Stoof de ui, de chilipeper en de look aan in olijfolie. Voeg de paprika toe en laat even mee aanstoven.
  4. Voeg de sojaroom en de kaas toe. Kruid met pezo.
  5. Leg nu de vis in de saus en gaar 4 minuten. Als laatste de spinazie, gaar nogmaals 1 minuut.
  6. Bak ondertussen de broccoli roosjes aan in een pan met olijfolie en kruid met pezo.
  7. Serveer de zalm met de saus en de broccoliroosjes. Werk het bord af met enkele rauwe blaadjes spinazie.
Notities

Ook lekker met puree.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne