Zalm met kruidenkorst en broccoli-rijst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm met kruidenkorst en broccoli-rijst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Kruidenkorst
  • 2 stukjes zalm met vel
  • 125 g ricotta
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 25 g amandelschilfers
  • 1 klein teentje look geperst
  • 1 handjes bieslook fijn gesnipperd
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
Broccoli-rijst
  • 1 broccoli
  • 1 grote sjalot fijn gesnipperd
  • 200 g groene asperges
  • 2 handjes rucola
  • olijfolie
  • pezo
  • lookpoeder
  • uienpoeder
  • geroosterde sesamzaadjes
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de ricotta, de mosterd, de amandelschilfers, de look, de bieslook en de peterselie onder elkaar en breng op smaak met pezo.
  3. Kruid de zalm met pezo en besmeer de bovenkant met het ricottamengsel. Leg de vis in een geoliede ovenschaal. Zet de vis 20 à 25 minuten in de oven.
  4. Kook de asperges 2 minuutjes in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
  5. Snij de broccoli in roosjes en spoel ze. Maal ze fijn tot rijst in een hakmolentje.
  6. Stoof de sjalot glazig in een diepe pan.
  7. Voeg de broccolirijst toe en bak mee aan. Doe er nu ook de asperges bij en breng op smaak met pezo, lookpoeder en uienpoeder.
  8. Doe de broccolirijst in kommetjes en werk af met wat rucola en sesamzaadjes.
  9. Leg op ieder bord een stukje zalm met een kommetje broccolirijst.
Notities

Ricotta is een magere kaas!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne