Ingrediënten
De zalm
- 2 zalmfilets
- 2 takjes rozemarijn
- 4 plakjes pancetta
De salsa
- 4 handjes Verse kruiden tijm, peterselie, koriander en basilicum
- 4 el olijfolie
- 1 teentje look
- 1/4 citroen, het sap
De boontjes
- 300 à 500 g boontje zuiver gemaakt
- 1 sjalot fijn gesneden
- gedroogde peterselie
Extra
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Kruid de zalm met pezo. Leg op elk stukje zalm een takje rozemarijn en rol er twee plakjes pancetta rond. Vet een ovenschaaltje in met olijfolie en leg daar de zalm in. Zet de zalm 10 minuten in de airfryer op 160 graden of in een voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.
- Kook de boontjes beetgaar in gezouten water Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng de boontjes met het sjalotje en een geut olijfolie. Kruid met pezo en gedroogde peterselie.
- Maak de salsa: Doe de look, de verse kruiden, het citroensap en de olijfolie in de nutribullet en mix glad. Je kan ook een maatbeker gebruiken, mix dan glad met de staafmixer Breng op smaak met pezo.
- Dresseer alles op een bord en laat het smaken.
Notities
Heb je zalm en salsa over, ook lekker koud op een salade.
De hoeveelheid boontjes kan je aanpassen, wanneer je aardappelen erbij eet zal je wat minder boontjes nodig hebben dan wanneer je geen aardappelen eet.
Voor de kruidensalsa, gebruik kruiden die je lekker vindt.