Zeebaars met zeevruchten bouillon
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zeebaars met zeevruchten bouillon
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 240 g zeebaarsfilet met vel 120 g per persoon
  • 200 g krieltjes geschild
  • 1 bokaal visfond
  • 30 mosselen
  • 1 pakje Venusschelpjes
  • 200 ml witte wijn
  • 2 takjes selder
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1 geut room
  • basilicum
  • peterselie
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de krieltjes beetgaar.
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Snij de selder in fijne boogjes en stoof aan in boter en olie.
  4. Voeg de geperste look toe.
  5. Voeg de schaaldieren toe en roerbak tot ze open zijn, blus met de wijn en de bouillon.
  6. Breng op smaak met pezo en wat room, leg er de krieltjes bij.
  7. Snij de velkant van de zeebaars in om de cm. Kruid met pezo en bak eerst op de velkant in boter.
  8. Verdeel de bouillon over de diepe borden en leg de vis er bovenop.
  9. Werk af met wat verse kruiden, basilicum en peterselie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne