Zeevruchtensoep met dragon
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Zeevruchtensoep met dragon
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 kg mosselen
  • 300 g scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 200 g inktvis in ringen gesneden
  • 4 gamba's afwerking
  • 6 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 4 teentjes look geperst
  • 400 g tomatenblokjes met look
  • 100 ml vermout noilly prat
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 el gedroogde dragon
  • 1 dopje saffraan
  • 1 hand dragon fijn gehakt
  • 1 hand peterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Was de mosselen zeer goed en maak ze zuiver. Kook ze kort en hevig met deksel tot de mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de schelp, en zeef het kookvocht, Het kookvocht heb je nog nodig!
  2. Stoof de lente-uitjes met de look aan in wat olijfolie. Voeg de gedroogde dragon en de saffraan toe en blus met de vermout. Laat eventjes verdampen.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en 1 liter water plus de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg nu de mosselen, de inktvis, de scampi's en de gamba's toe. Laat maximum nog 4 minuten koken, anders worden de vruchten taai.
  5. Kruid de soep verder af met de verse dragon en peterselie en eventueel nog pezo.
  6. Schep de soep in borden en werk af met een takje dragon.
Notities

Wanneer de soep te dun is, bind je ze met maïzena, dit doe je best voor de zeevruchten erin zitten.

Je kan ook 1 el bloem toevoegen aan de lente-uitjes.

Lekker met een stukje stokbrood en gemalen kaas voor de liefhebbers.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne