Zoete aardappel met pesto, tongetjes en groentjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zoete aardappel met pesto, tongetjes en groentjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Pesto
  • 2 zoete aardappelen
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 teentje look
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 4 eetlepels geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels zure room
Groentjes
  • 1 venkel in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 3 tomaten in partjes
  • pezo
  • gedroogde tijm
  • olijfolie
Vis
  • 300 g tongfilets
  • pezo
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
Pesto
  1. Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie. Leg deze op een gesloten BBQ voor 40 minuten. BBQ mag tot 250 graden warm zijn.
  2. Maak de pesto: hak alle kruiden grof en voeg alles samen en mix tot een gladde saus. Zet in de koelkast tot later.
Groenten
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de venkel en de paprika in een ovenschaal en kruid met pezo en goed wat olijfolie. Zet de groentjes 30 minuten in de oven.
  3. Kruid de tomaatjes met tijm, pezo en wat olijfolie, voeg ze na 30 minuten toe aan de groentjes en laat ze nog 10 minuten mee garen.
Vis
  1. Bak op het allerlaatste de vis. Kruid de vis met pezo en bak in een pan met olijfolie.
Bord afwerken
  1. Snij de aardappel overlangs in twee en doe er wat pesto op. Leg wat groentjes en enkele tongfilets op de borden. Werk af met enkele takjes groen.
Notities

Ik heb dit gerecht maar drie sterretjes gegeven omdat ikzelf vind dat de zoete aardappel beter zou smaken bij een vleesgerecht.

De aardappel was wel zeer lekker. Apart was alles heel goed, maar de combinatie had beter gekund.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne