Zuiders vispannetje met orzo
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zuiders vispannetje met orzo
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 dorade filets
  • 10 scampi's ontdooid, gepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 150 g orzo (Griekse pasta)
  • 1/4 citroen in partjes
  • 190 ml visbouillon of fond
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takjes trostomaatjes
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en bak hier de scampi's kort in aan. Haal ze uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de ui en de look glazig. Voeg de orzo en het tomatenpuree toe en bak even mee aan.
  3. Blus met de witte wijn en laat 7 minuten sudderen.
  4. Voeg nu de bouillon, de tomaatjes en de citroenpartjes toe en laat nog eens 5 à 7 minuten sudderen.
  5. Kruid ondertussen de vis met pezo en bak hem aan in een pan met boter.
  6. Leg nu de scampi's en de vis bij de orzo en laat alles nog even goed doorwarmen. Doe dit als je zeker bent dat de orzo gaar is!
Notities

Zeer smaakvol, was direct op en smaakte naar meer, dus ik maak volgende keer een extra grote portie!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne