Ingrediënten
- 500 g krieltjes beetgaar gekookt in de schil
- 1 ui fijn gesnipperd
- 200 g fijne boontje beetgaar gekookt en onder koud water gespoeld
- 100 g mini groene asperges beetgaar gekookt en onder koud water gespoeld
- 2 handjes kerstomaatjes in partjes gesneden
- 2 el groene pesto
- olijfolie
- pezo
- 2 steaks naar keuze
- 1/2 krop sla
- 1 handje bieslook fijn gesneden
- 1 el mayonaise
Porties: personen
Instructies
- Bak de krieltjes mooi bruin in olie. Voeg de ui toe en bak mee aan.
- Doe er nu de boontjes en de asperges bij, deze moeten maar kort mee bakken.
- Als laatste roer je er de pesto en de tomaatjes onder. Kruid bij met pezo.
- Bak de steak naar smaak in een pan met boter. Kruid met pezo.
- Snij de gewassen sla in reepjes en meng er wat mayonaise onder en de bieslook.
- Serveer de zuiderse krieltjes met wat salade en de steak.
Notities
Deze krieltjes salade kan je perfect in een papillot doen en op de BBQ warm maken.
Alles kan je op voorhand klaarmaken!