Zuiderse krieltjes salade met sla en steak
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zuiderse krieltjes salade met sla en steak
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g krieltjes beetgaar gekookt in de schil
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 200 g fijne boontje beetgaar gekookt en onder koud water gespoeld
  • 100 g mini groene asperges beetgaar gekookt en onder koud water gespoeld
  • 2 handjes kerstomaatjes in partjes gesneden
  • 2 el groene pesto
  • olijfolie
  • pezo
  • 2 steaks naar keuze
  • 1/2 krop sla
  • 1 handje bieslook fijn gesneden
  • 1 el mayonaise
Porties: personen
Instructies
  1. Bak de krieltjes mooi bruin in olie. Voeg de ui toe en bak mee aan.
  2. Doe er nu de boontjes en de asperges bij, deze moeten maar kort mee bakken.
  3. Als laatste roer je er de pesto en de tomaatjes onder. Kruid bij met pezo.
  4. Bak de steak naar smaak in een pan met boter. Kruid met pezo.
  5. Snij de gewassen sla in reepjes en meng er wat mayonaise onder en de bieslook.
  6. Serveer de zuiderse krieltjes met wat salade en de steak.
Notities

Deze krieltjes salade kan je perfect in een papillot doen en op de BBQ warm maken.

Alles kan je op voorhand klaarmaken!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne